Geschäftsbedingungen

Q‐BRICKS, d. o. o.
Opekarska cesta 16
1360 Vrhnika
Slovenija
www.q-bricks.com


(v nadaljnjem besedilu: Q-BRICKS, ponudnik ali mi)

1. Splošne informacije

Ti splošni pogoji (v nadaljnjem besedilu tudi: GTC) veljajo za vsa naročila prek podjetja Q-BRICKS (spletna trgovina, e-pošta ali drugo). Brez predhodnega dovoljenja podjetja Q-BRICKS ni dovoljeno spreminjati ali dopolnjevati teh pogojev.

Ti splošni pogoji so zapisani v slovenskem in več drugih jezikih, vendar se morajo tuji kupci (zlasti potrošniki) zavedati, da je Q-BRICKS slovensko podjetje, zato bo morda komunikacija s podjetjem Q-BRICKS ali v povezavi s podjetjem Q-BRICKS (npr. reklamacija glede kupljenega blaga) potekala v slovenskem jeziku.

Podjetje Q-BRICKS si bo prizadevalo komunicirati s tujimi strankami v angleškem, italijanskem ali nemškem jeziku, vendar tega ne more zagotoviti.

Pri razhajanjih med slovensko in drugimi različicami teh splošnih pogojev prevlada slovenska različica.

V kolikor imate kot kupec ali uporabnik spletne trgovine kakršnakoli vprašanja glede ponudbe ali glede same uporabe spletne trgovine ali pa zgolj potrebujete več informacij o naročilih, dostavi in reklamacijah ter o varovanju osebnih podatkov, se lahko za pomoč in informacije obrnete na nas preko:

 • elektronskega naslova: info@q-bricks.com
 • telefonske številke:  +386 31 249 097
 • oglasite osebno na sedežu podjetja na naslovu: Opekarska cesta 16, 1360 Vrhnika

Spletna trgovina si prizadeva zagotavljati vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za zagotovitev varnosti nakupa v največji možni meri. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (SecureSocketsLayer). Spletna trgovina izpolnjuje vse zahteve in predpisane pogoje v skladu s področno zakonodajo in pravom Evropske unije tudi na področju varstva osebnih podatkov (GDPR).

 

Upoštevajte, da pri poslovanju s potrošniki (B2C) veljajo drugačni pogoji kot pri poslovanju med podjetji (B2B).

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni skladno z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).

Pred nakupom pri podjetju Q-BRICKS skrbno preberite splošne pogoje.

Splošni pogoji obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika (v nadaljevanju tudi: kupec spletne trgovine) ter poslovni odnos med podjetjem Q-BRICKS in stranko. Kot kupec se razume vsaka fizična oseba, ki je opravila nakup v spletni trgovini. Kot kupec se razume tudi vsaka pravna oseba, ki je opravila nakup v spletni trgovini v skladu z določili teh pogojev, ki veljajo za pravne osebe (podjetja). Stranko zavezujejo splošni pogoji, ki veljajo ob oddaji naročila. Stranka je s potrditvijo naročila seznanjena s splošnimi pogoji, varstvom osebnih podatkov.

 

Spletno trgovino upravlja

Q-BRICKS, trgovina, d. o. o.

Opekarska cesta 16

1360 Vrhnika

Slovenija

www.q-bricks.com

E-poštni naslov: info@q-bricks.com

Matična številka: 8660611000

Davčna številka: SI11971789

 

ki je tudi ponudnik storitev spletne trgovine.

 

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč, zato si podjetje Q-BRICKS pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletnega mesta trgovine.

Q-BRICKS ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi nepoznavanja uporabe, za kakršne koli posledice zlorabe spletne trgovine ali za nedelovanje storitve zaradi okvare omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno ali dolgo vplivale na uporabo.

Navedeni pogoji poslovanja urejajo prodajo blaga, ki je na voljo v spletni trgovini oz. lahko zanj kupec opravi spletni nakup na spletni strani www.q-bricks.com. Ponudbe v spletni trgovini veljajo le za naročila preko spletne trgovine, v kolikor se kupec in ponudnik pisno ne dogovorita drugače. Nakup, opravljen preko spletne trgovine, se šteje za nakup, opravljen v skladu s pravnim redom Republike Slovenije.

Za posamezno naročilo veljajo Splošni pogoji poslovanja, ki so objavljeni v spletni trgovini v času nakupa (potrditve oddanega naročila s strani ponudnika). Ti pogoji poslovanja izključujejo kakršnekoli druge pogoje poslovanja z izjemo določil morebitne druge pogodbe, ki jo na pobudo kupca ali ponudnika posebej skleneta kupec in ponudnik.

Navedeni pogoji poslovanja se lahko kadarkoli spremenijo, zato prodajalec predlaga kupcu, da jih prebere ob vsakem nakupu. V primeru, da bi se splošni pogoji spremenili ravno v času poteka nakupa (to je v času med kupčevo oddajo naročila in potrditvijo naročila s strani ponudnika), bo ponudnik kupcu omogočil odstop od naročila, v kolikor nakupa ne bi želel opraviti pod novimi pogoji. Spremembe splošnih pogojev veljajo od datuma, ko prodajalec na svoji spletni strani objavi nove pogoje. Vsaka verzija pogojev poslovanja je posebej datirana.

Splošni pogoji poslovanja so na voljo na spletni strani, kupec pa si jih lahko prenese, shrani oz. reproducira na svojo elektronsko napravo preko internetne povezave, dostopne v spletni trgovini ponudnika.

 

3.Ponudbe

Vse ponudbe podjetja Q-BRICKS so nezavezujoče. Prikazan izdelek in njegovi opisi so lahko predmet manjših razlik in/ali tehničnih sprememb. Za posebne ponudbe nam pošljite e-pošto na naslov info@q-bricks.com.4. Cene

Za naročila v naši spletni trgovini veljajo cene izdelkov, navedene ob oddaji naročila ali na veljavnem ceniku za poslovanje med podjetji (B2B). Vse cene so izražene v evrih (€).Navedene cene so končne cene, kar pomeni, da vključujejo predpisano stopnjo DDV. Davčni odstotek (DDV-ja) je odvisen od statusa osebe, ki blago naroča (fizična ali pravna oseba), lokacije/sedeža končnega kupca ter ostalih pogojev, ki so podrobno navedeni in jih najdete na podstrani »DDV«. Q-BRICKS si pridržuje pravico, da ob očitni napaki pri določanju cen zavrne vsa naročila. Pri velikem naročilu lahko Q-BRICKS po lastni presoji odobri količinski popust. V takšnih primerih nam pošljite e-pošto na naslov info@q-bricks.com.

Cene veljajo ob oddaji naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen pri promocijah, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Za posamezno naročilo veljajo tiste cene, ki so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem ponudnika. Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila (potrditev oddanega naročila s strani ponudnika). Od tega trenutka so vsi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb cen ponudbe brez predhodnega obvestila.

Cene izdelkov ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Te stroške krije kupec. Stroški dostave in pošiljanja se obračunajo že med postopkom naročanja v spletni trgovini. Ti so navedeni tudi ob pregledu vsebine košarice in izračunu vrednosti naročila še pred elektronsko potrditvijo naročila. Pri prodaji in dobavi blaga potrošnikom zunaj EU lahko država kupca zaračuna dodatne stroške carinskega postopka, carine in davščin, kar vse krije kupec.

V posebnih primerih, ko se npr. zaradi tehničnih posebnosti ipd., cena ob izdelku ni prikazana, lahko kupec s klikom na izbrano polje pošlje prodajalcu povpraševanje, prodajalec pa bo kupcu v najkrajšem možnem času zagotovil potrebne informacije glede cene.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen oz. se pri ceni artikla pojavi očitna napaka. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo kupec o slednjem in o morebitnem odstopu od pogodbe nemudoma obveščen.

 

5. Plačilo in postopek nakupa

Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem, nemškem, italijanskem, francoskem in angleškem jeziku preko interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izdelke lahko kupec izbira in naroča iz seznama izdelkov, ponujenih v spletni trgovini ponudnika.

Pogodba o prodaji in dobavi je sklenjena med vami kot kupcem in podjetjem Q-BRICKS kot prodajalcem.

Če ste fizična oseba, upoštevajte, da morate biti stari vsaj 18 let, da lahko oddate naročilo in podpišete pogodbo.

 

Vaše naročilo bomo obdelali samo, če pri oddaji naročila sprejmete:

 • splošne pogoje poslovanja;
 • cene in stroške, kot so navedeni v tej spletni trgovini in na naročilu;
 • shranjevanje podatkov o vašem imenu, priimku, naslovu, telefonski številki in e-poštnem naslovu zaradi obdelave naročila;
 • preusmeritev podatkov o kreditni kartici pri obdelavi naročil skladno s splošnimi pogoji bančne kartice;
 • sklenitev te pogodbe skladno z zakonodajo Slovenije.

 

Ob očitni napaki pri ceni, rokih ali bistvenih značilnostih izdelka lahko Q-BRICKS zavrne sklenitev pogodbe ali odstopi od pogodbe.

Za nakup ali povpraševanje se vam ni treba registrirati. To pomeni, da lahko opravite nakup v spletni trgovini brez registracije (brez ustvarjanja računa). V takšnem primeru morate v nabavni obrazec vnesti podatke, ki jih zahteva sistem. Te informacije ne bodo shranjene v sistemu za morebitne naknadne nakupe, prav tako ne bo ustvarjena vaša zgodovina naročil.

Če želite nakupovati kot registriran uporabnik (npr. za shranjevanje vaših podatkov za morebitne poznejše nakupe in za zapis zgodovine nakupov), vas bo sistem vodil po korakih za odpiranje računa, do katerega boste lahko dostopali s svojim uporabniškim imenom (e-poštnim naslovom) in geslom. Sistem bo shranil vaše podatke in vašo zgodovino nakupov. Informacije lahko spremenite, ko vstopite v svoj račun. Če želite izbrisati svoj račun, lahko zahtevek pošljete na elektronski naslov info@q-bricks.com.

Sistem vas bo opozoril, kateri podatki so potrebni za veljavno naročilo.

V spletni trgovini se lahko v opisu izdelka seznanite z vsemi glavnimi značilnostmi izdelka, ki ga naročate, za dodatne informacije pa lahko pošljete tudi povpraševanje na elektronski naslov info@q-bricks.com.

 

5.1 Postopek nakupa (za fizične osebe):

 • Dodajanje izdelka v košarico: Kupec lahko izdelek doda v nakupovalno košarico na način, da na prikazu izdelka izbere želeno varianto izdelka z želenimi specifikacijami ter klikne na gumb košarica.

 

 • Pregled nakupovalne košarice (po želji): Ko je kupec izdelek dodal v nakupovalno košarico, lahko to stran uporabi za pregled produktov v košarici, za izračun stroškov dostave, kupec pa lahko uveljavi tudi morebitni popust, če s to možnostjo razpolaga. Prav tako lahko kupec ureja tudi število izdelkov, ki jih želi v nakupovalni košarici ali nekatere od njih iz nje odstrani, spremeni količino, itd. Do nakupovalne košarice lahko kupec dostopa s katerekoli strani spletne trgovine tako, da klikne na ikono »Košarica«, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu. Pregled nakupovale košarice pred nakupom ni nujen za izvedbo naročila, zato lahko ta korak pri izvedbi naročila kupec po lastni presoji preskoči.  Po tem, ko je kupec izdelek dodal v nakupovalno košarico, lahko do blagajne vedno dostopa neposredno iz katerekoli strani na spletni strani.

 

 • Blagajna (dostava in način plačila, pregled nakupa): Kupec v tem koraku določi naslov za račun in dostavo, izbere možen način dostave (kjer se kupec seznani s možnostjo področja dostave in dostavnim časom, zavarovanjem in sledenjem pošiljke), uveljavlja morebitne popuste z vnosom kode za popust (akcijski boni oz. boni s popustom), koda stranke B2B (vnaprej določen popust) in določi način plačila. Na to stran lahko kupec pride tudi iz katerekoli spletne strani spletne trgovine, na način, da se z miško pomakne do nakupovalne košarice v zgornjem desnem kotu, s klikom na nakupovalno košarico pa se bo kupcu prikazal tudi gumb ''Blagajna''. V tem koraku lahko kupec še enkrat pregleda nakup - preveri vsebino košarice oz. naročila, vključno s količino in ceno, izbranim načinom dostave in plačila, pri čemer lahko kupec vnesene podatke po potrebi tudi popravi oziroma spremeni. Pred zaključkom naročila oz. nakupa z izbiro potrditvenega polja kupec poda izrecno soglasje za obdelavo osebnih podatkov in hkrati potrjuje, da v celoti razume Splošne pogoje poslovanja in jih sprejema. V primeru nepravilno vnesenih podatkov za dostavo, kot so ime, priimek, naslov, pošta, država, ponudnik ne odgovarja, če pošiljka ni pravilno prispela.

 

 • Plačilo (obdelava plačila)/potrditev nakupa: Ko kupec izpolni vsa polja in klikne na gumb "Potrdi" bo preusmerjen še na niz spletnih strani za plačilo – ali na strani za obdelavo kreditnih kartic ali na posamezen plačilni sistem. Kupca spletne strani vodijo pri postopku plačila, glede na izbrano plačilno metodo. Vse strani, na katerih so obravnavani plačilni podatki, so šifrirane in zaščitene z varnostnimi certifikati. S klikom na gumb "Potrdi" kupec zaključi postopek nakupa. V kolikor je kupec kot način plačila izbral plačilo po predračunu – preko nakazila, bo kupcu posredovan PDF predračun z vsemi podatki za nakazilo. Ko kupec izvrši nakazilo po predračunu in ponudnik prejme sredstva na račun, je nakup zaključen in bo ponudnik nadaljeval z naročilom. Po zaključku nakupa na spletni strani prejme kupec elektronsko sporočilo z vsemi podatki o naročilu, plačilu in dostavi (predvidenem datumu pošiljanja artikla/artiklov). Pogodba o nakupu med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o prejemu naročila).

 

Pred uporabo vsakega izdelka je potrebno prebrati opozorila, ki so na embalaži izdelka.

Po prejemu naročila vam bomo poslali potrdilo o prejemu po e-pošti (potrditev naročila). Če naročilo zaradi kakršnega koli razloga ni uspelo, vas bo sistem nemudoma obvestil z novim oknom.

Ob plačilu s kreditno kartico vam bomo potrditev naročila poslali šele po odobritvi kreditne kartice. Če potrditve naročila ne prejmete v razumnem roku, se obrnite neposredno na nas. Vaše naročilo želimo obdelati hitro in brez nepotrebnih zamud, vendar ne moremo prevzeti odgovornosti za okoliščine, ki so posledica težav ali napak v elektronskih komunikacijah.

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Q-BRICKS in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Q-BRICKS potrdi naročilo. Od tega trenutka naprej so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika kot kupca. Po oddaji naročila kupec po e-pošti prejme obvestilo, da je bilo naročilo sprejeto ali zavrnjeno.

Kupec ima pred potrditvijo naročila možnost pregledati naročilo in vnesti popravke glede izbranih izdelkov in količine izbranih izdelkov. Po potrditvi nakupa pa lahko kupec popravke naročila uredi z obvestilom po elektronski pošti ali po telefonu podjetja, vendar le do trenutka, ko je blago odpremljeno. Kupec lahko v istem roku svoj preklic naročila ponudniku sporoči na e-naslov: info@q-bricks.com. Artikli ostanejo v lasti ponudnika vse dokler plačilo ni izvedeno v celoti.

Ponudnik kupcu za naročene artikle posreduje račun skupaj z naročenim artikli oziroma kupcu pošlje izdan račun v pdf formatu na elektronski naslov kupca, ki ga je kupec navedel ob registraciji oz. ob naročilu, oziroma pošlje kupcu na elektronski naslov, ki ga je kupec navedel ob registraciji oz. v obrazcu za naročilo povezavo do računa, ki si ga lahko kupec prenese in shrani oz. reproducira na svojo elektronsko napravo.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.

Prizadevamo si za čim podrobnejši in pravilnejši opis izdelkov ter zagotovitev  ustreznih slik vseh prodajnih artiklov na svoji spletni strani. Kljub temu, ne moremo zagotoviti, da so vsi navedeni podatki o izdelkih in njihove slike popolnoma točni. V primeru nejasnosti, točnost informacij preverite pri prodajalcu. Morebitne estetske razlike med sliko in dejanskim artiklom ne vplivajo na specifikacijo samega izdelka.

 

5.2 Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa iz spletne trgovine za pravne osebe (podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe) je enak kot za fizične osebe, le da pravna oseba izbere opcijo kupujem kot pravna oseba (oz. vpiše svojo VAT št.) in potrdi strinjanje s pogoji poslovanja.

Če želi pravna oseba račun na podjetje, sprejema pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe) na način, kot je opisano v nadaljevanju teh pogojev. Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno.

Ko pravna oseba vpiše svojo VAT št.  (na blagajni) s tem odgovarja za resničnost podatkov o podjetju in če ima veljavno VAT. Št (preverjeno preko VIES-a) je s tem oproščeno plačilo DDV-ja. Če pride do zlorabe VAT št. podjetja, oseba, ki je to zlorabila, kazensko odgovarja.

 

5.3 Načini plačila

 • V spletni trgovini so na voljo naslednji načini plačila:
 • plačilni sistem PayPal (za izvedbo plačila bo kupec preusmerjen na stran PayPal)
 • plačilo po predračunu/predplačilu se izvede na transakcijski račun prodajalca (ki bo kupcu posredovan na njegov elektronski naslov takoj po prejetju naročila)
 • plačilo s kreditnimi karticami (Visa, Mastercard, Maestro)
 • plačilo z Google pay in Apple pay
 • plačilo na odlog (za pogodbene stranke)

 

Več o plačilnih metodah in pogojih le teh, si lahko preberete v nadaljevanju in na podstrani »PLAČILO«, kjer je boste našli tudi natančna preglednico načinov plačil ter kratek opis za vsak način plačila.

Pri bančnem nakazilu na naš račun plačajte znesek, naveden na prejetem potrdilu o naročilu/predračunu:

Prejemnik plačila: Q-BRICKS, d. o. o., Opekarska cesta 16, 1360 Vrhnika, Slovenija
Banka: SPARKASSE, d. d., Cesta v Kleče 15, 1000 Ljubljana, Slovenija
IBAN: SI56 3400 0102 0541 244
BIC (KODA SWIFT): KSPKSI22XXX
Namen plačila: številka naročila

Rok plačila je tri (3) delovne dni od potrditve naročila/predračuna. Če plačila ne bomo prejeli v tem času, bomo razumeli, da odstopate od potrjenega naročila/predračuna, in ga bomo preklicali.
Znesku bodo dodani stroški posebnih možnosti plačila (tj. plačilo ob dostavi, hitra dostava ipd.).
Stroški dostave bodo izračunani posebej.

Upoštevajte, da lahko glede na lokalno zakonodajo nastanejo dodatni stroški ali davki ali podobno. Q-BRICKS svojim strankam (zlasti potrošnikom) priporoča, da pred nakupom pri podjetju Q-BRICKS pri lokalnih organih vedno preverijo morebitne dodatne finančne obveznosti.

Račun razčlenjuje ceno, davek in vse stroške, povezane z nakupom. Kupec je dolžan pred oddajo naročila preveriti pravilnost podatkov na računu. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in obvestiti podjetje Q-BRICKS o morebitnih napakah najpozneje v 3 (treh) delovnih dneh. Nadaljnji ugovori v zvezi s pravilnostjo izdanih računov se ne upoštevajo.

 

6. Virtualni darilni bon-i

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini Q-BRICKS. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 5 let od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona.

 

UPORABA DARILNEGA BONA:

 • Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V polje Koda kupona vpišite kodo darilnega bona in potrdite tako, da kliknete na gumb Vnesi kupon. Če želite unovčiti več bonov, postopek enostavno ponovite.
 • Ko vpišete kode, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.
 • Nato samo še oddate spletno naročilo.
 • Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več darilnih bonov. Če je naročilo ali del naročila preklican in zato darilni boni niso unovčeni, vam bomo bone nadomestili z novimi darilnimi boni. Vplačani denar bomo vrnili na vaš tekoči račun ali kreditno kartico, v kolikor ste z njo izvedli nakup. Vse, kar morate storiti je, da nam sporočite kode unovčenih darilnih bonov in številko vašega transakcijskega računa.

 

7. Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Q-BRICKS. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Q-BRICKS spletne trgovine ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, ali naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Kode za popust se ne seštevajo in ne veljajo na izdelke v akciji, razen v kolikor je to navedeno drugače.

Kodo za popust lahko uporabijo samo fizični kupci in podjetja, ki nimajo določenega popusta po lestvici.

 

UPORABA KODE ZA POPUST:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 EUR višja od vrednosti kode za popust. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Vnesite osebne podatke in izberite način dostave in navedite naslov za dostavo ter izberite način plačila.
 • V istem koraku kliknite na polje Imate kupon? Kliknite tukaj za vnos kode in v polje Koda kupona vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Vnesi kupon. V primeru, da želite istočasno izkoristiti več kod za popust, postopek enostavno ponovite.
 • Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 • Koda za popust je lahko tudi enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.
 • Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila načeloma ni mogoča.

 

8. Stroški dostave

Vedno poskušamo zagotoviti, da so stroški dostave čim nižji glede na dobavni rok in kakovost dostavnih storitev. Stroški dostave so izračunani glede na težo ali količino naročenega blaga. Pri blagajni spletne trgovine lahko kupec izbere način dostave, ki mu najbolj ustreza. Natančni stroški dostave so izračunani in navedeni med postopkom naročanja v spletni trgovini. V izjemnih primerih se lahko stroški dostave razlikujejo od stroškov, navedenih med postopkom naročanja v spletni trgovini. V tem primeru vas bomo o tem takoj obvestili, da boste lahko ponovno razmislili o naročilu. Za poslovne stranke (B2B) bodo stroški dostave dogovorjeni vnaprej in vidni na predračunu.

Vsi stroški, ki nastanejo zaradi večkratnih neuspešnih poskusov dostave in zaradi skladiščenja v skladišču za dostavne storitve, se ločeno zaračunajo kupcu.

V primeru dostave blaga izven držav EU lahko nastanejo tudi dodatni stroški. Takšni stroški so na primer stroški, ki nastanejo pri transakcijah oz. stroški povezani z izvedbo plačil (stroški nakazila, menjave valut ipd.) ter morebiti stroški v zvezi s carinskimi postopki, carine oz. uvozne takse in druge dajatve/davščine po predpisih v državi naslovnika. Za tovrstne stroške prodajalec ne odgovarja in jih v celoti krije kupec.


9. Dobavni čas

Blago dobavljamo neposredno iz skladišča v Sloveniji. Centralno skladiščenje zagotovi nižje cene za skladiščenje in ravnanje z blagom, zato lahko tudi ponujamo nižje cene za svoje izdelke.

Običajen rok dobave je od tri do sedem (3–7) delovnih dni za blago, ki je na zalogi in že zapakirano, deset (10) delovnih dni za blago, ki je na zalogi, vendar mora biti zapakirano posebej za vas, in do štiri (4) tedne za blago, ki ni na zalogi.

Če blago ni na zalogi ali zapakirano, vas bomo o tem nemudoma obvestili. V vsakem primeru se bomo čim bolj potrudili, da boste blago prejeli v najkrajšem možnem času. Prav tako bomo naredili vse, da zagotovimo zalogo blaga ob vsakem času.

Dobavni rok začne teči, ko je plačilo vidno na našem bančnem računu. Če blago izročimo dostavni službi pravočasno, nismo odgovorni za zamude dostavne službe.

Dobavni roki le izjemoma presegajo 4 tedne, razen v primeru težje dobavljivosti blaga (npr. v času novoletnih praznikov, času letnih dopustov), ko se rok lahko podaljša, o čemer boste kot kupec obveščeni na vaš elektronski naslov. Enako velja tudi v primeru sklenitve individualnega dogovora s kupcem. V zelo redkih primerih se lahko zgodi, da se zaradi spremembe s strani dobavitelja pogoji dobave spremenijo, o čemer bo kupec nemudoma obveščen. V primeru, da je sprememba dobavnega roka nesprejemljivo dolga (npr. več kot sedem tednov), ponudnik omogoča kupcu odstop od naročila oziroma bo kupcu (če bo ta tako želel) ponudil čim ugodnejšo možnost spremembe naročila. Kupec mora svojo odločitev ponudniku sporočiti na elektronski naslov info@q-bricks.com.

V primeru kakršnihkoli nepričakovanih zapletov (višja sila in drugo) ali zamude pri naročilu, bo kupec o tem prejel obvestilo preko elektronske pošte, v katerem bo naveden predvideni rok dostave naročila.

Delne dobave so dovoljene po dogovoru s kupcem.

Če dobava ne uspe zaradi razlogov, za katere podjetje Q-BRICKS ni odgovorno, lahko Q-BRICKS odstopi od pogodbe.

V primeru, da kupec prejme blago za katerega meni, da je utrpelo poškodbe med dostavo, vam svetujemo, da tako poškodovani paket zavrnete ali pa o tem nemudoma obvestite ponudnika na e-poštni naslov info@q-bricks.com in opišete situacijo. Kupec naj artikel skupaj z embalažo poslika in shrani v enakem stanju kot ga je prejel, z namenom dokazovanja pri uveljavljanju škode pri kurirskem podjetju. Kupec naj si prav tako zabeleži čas dostave in po možnosti tudi ime ter priimek dostavljavca pošiljke. Vse navedene informacije bodo služile lažjemu uveljavljanju odškodninskega zahtevka pri kurirski službi.

Ponudnik ne odgovarja za poškodbe, uničenje ali nezmožnost zagotavljanja in dobave izdelkov zaradi vojne ali civilnih nemirov, stavk, prenehanja dela v industriji, požara, nevihte, poplav ali neurij, okvar, namernih poškodb, kraje ali drugih primerov višje sile

 

10. Pravica do odstopa SAMO ZA POTROŠNIKE (B2C) v spletni trgovini

Potrošnik ima pravico do odstopa od pogodbe v štirinajstih (14) dneh od sklenitve pogodbe brez navedbe razloga.

 

Odstopni rok iz prejšnjega odstavka začne teči na dan, ko:

 • potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo določi potrošnik, pridobi dejansko posest blaga;
 • potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo določi potrošnik, pridobi dejansko posest zadnjega kosa blaga, če je predmet pogodbe več kosov blaga, ki jih je potrošnik naročil v enem naročilu;
 • potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo določi potrošnik, pridobi dejansko posest zadnje pošiljke ali kosa blaga, če je dobava blaga sestavljena iz več pošiljk ali kosov;
 • potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo določi potrošnik, pridobi dejansko posest prvega kosa blaga, če je dobava blaga v danem obdobju redna.

 

Pri uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe nas morate na e-poštni naslov info@q-bricks.com obvestiti o odločitvi o odstopu od pogodbe z nedvoumno pisno izjavo (npr. pismo, poslano po pošti, faksu ali elektronski pošti). Pri uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe navedite svoje ime in podatke za stik (naslov, telefonska številka in e-poštni naslov), številko naročila ter podrobnosti o blagu, v zvezi s katerim želite odstopiti od prodajne pogodbe, da bomo lahko prepoznali vaše naročilo. Priložena morata biti tudi originalni račun in kopija obvestila o odstopu.

Pogoj za izpolnitev odstopnega roka je, da pošljete obvestilo o uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe pred potekom odstopnega roka.

Od pogodbe lahko odstopite tudi tako, da izpolnite odstopni obrazec, ki je priloga k tem pogojem, in ga pošljete s priporočeno pošto na naš sedež.

 

Učinki odstopa

Če odstopite od te pogodbe, bomo nemudoma in najpozneje v štirinajstih (14) dneh od trenutka, ko nas obvestite o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe, povrnili vsa plačila, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški pošiljanja, ki niso zaračunani stroški vračila blaga (razen dodatnih stroškov, ki nastanejo, če ste izbrali vrsto dobave, ki ni najcenejša v naši ponudbi).

Ob odpovedi te pogodbe vam bomo povrnili vsa prejeta plačila, vključno s stroški dobave. Tako povračilo podjetje izvede z nakazilom na kupčev račun oz. z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen, če se s kupcem izrecno dogovorimo drugače. Podjetje lahko zadrži plačilo v primerih in v rokih določenih z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Neposredne stroške vračila blaga krijete sami.

Niste dolžni navesti razloga za odstop od nakupa, vendar morate blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži, z originalnimi etiketami in v ustrezni količini. Blago nam boste poslali ali dostavili takoj in najpozneje v štirinajstih (14) dneh od datuma, ko ste nas obvestili o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe.

 

Naslov za vračilo blaga:

Q‐BRICKS, d. o. o.

Opekarska cesta 16

1360 Vrhnika

Slovenija

 

Odgovorni ste za kakršno koli zmanjšano vrednost blaga zaradi uporabe, ki ni nujno potrebna za določitev vrste blaga. Ne sprejemamo odkupnih pošiljk.

 

Ugotovitev zmanjšane vrednosti blaga

Ko blago prispe v skladišče podjetja Q-BRICKS, preverimo, ali so izdelki primerni za prodajo in ali so utrpeli poškodbe ali spremembe (bistvena nepoškodovanost vrnjenega izdelka je pogoj za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe),zato je pri pripravi paketa potrebna največja skrb.

Za določitev vrste, lastnosti in delovanja blaga z njim ravnajte in ga preglejte (i) z vso potrebno skrbnostjo in (ii) tako, kot bi to naredili v trgovini. Če z blagom ravnate ali ga pregledate na kakršen koli drug način, lahko to zmanjša njegovo vrednost (morda v celoti), kar lahko povzroči ustrezno zmanjšanje zneska vračila (morda v celoti). Vsako zmanjšanje vrednosti blaga se določi za vsak primer posebej.

Embalažo lahko delno odprete ter skrbno preverite vrsto in barvo blaga, pri tem pa ne poškodujte celotne embalaže.

Če je embalaža uničena, lahko pričakujete, da bo vrednost blaga zmanjšana (morda v celoti). Vsaka uporaba blaga lahko prav tako pomeni zmanjšano vrednost blaga. Če so na blagu vidne sledi uporabe, to lahko pomeni popolnoma zmanjšano vrednost blaga. Naj vas spomnimo, da ste v času, ko je blago v vaši lasti, in do trenutka, ko nam ga vrnete, odgovorni za škodo, ki jo utrpi.

 

11. Pravica do odstopa samo ZA POSLOVNE STRANKE (B2B)

O kakršnem koli odstopu po potrditvi naročila se je treba dogovarjati vnaprej po elektronski pošti: info@q-bricks.com. Q-BRICKS je pošteno in razumevajoče podjetje, zato bomo vedno poskušali najti najboljšo rešitev za vse.

 

12. Prenos tveganja (ne velja pri zavarovalni polici) SAMO ZA POSLOVNE STRANKE (B2B)

Blago potuje na lastno odgovornost kupca. Tveganje preide na kupca, ko blago izročimo dostavni službi. To velja ne glede na to, ali podjetje Q-BRICKS nosi stroške dostave ali ne. Če je embalaža fizično poškodovana, nima vsebine ali ima znake odpiranja, mora stranka sprožiti pritožbeni postopek pri dostavni službi.

 

13. Jamstvo podjetja Q-BRICKS

Q-BRICKS zagotavlja, da v trenutku prenosa tveganja blago nima napak v materialih in/ali izdelavi ter da ima obljubljeno kakovost. Jamstvo velja dve leti, potrošnik pa ga lahko uveljavlja samo s priloženim originalnim računom, vendar ne zajema običajne obrabe.

 

14. Reklamacija

Če je blago, ki vam ga dostavimo, poškodovano ali ne izpolnjuje navedenih lastnosti, imate kot kupec zakonske pravice skladno z veljavnimi slovenskimi predpisi, ki urejajo prodajo blaga strankam. Blago ima stvarne napake, če ne izpolnjuje prodajne pogodbe glede količine, kakovosti in lastnosti ali če ni primerno za namen, za katerega je bilo pridobljeno.

Določbe teh splošnih pogojev ne omejujejo pravic, ki jih imate skladno z zakonom.

Ob stvarnih napakah dobavljenega blaga nas o tem čim prej obvestite, in sicer POTROŠNIKI v dveh (2) mesecih od datuma odkritja napake, podjetja (B2B) pa takoj. Upravičeni ste do brezplačne zamenjave pomanjkljivega blaga. Pomanjkljivo blago je vedno mogoče zamenjati, razen če bi vam to povzročilo nesorazmerne stroške.

Ob poškodbah blaga, ki niso nastale med prevozom, nas morate o tem pisno obvestiti na e-poštni naslov info@q-bricks.com v osmih (8) dneh od prejema blaga. Obvestilo mora vsebovati (ime podjetja), ime, priimek, naslov, (davčno št.) in sliko razloga za pritožbo z obrazložitvijo. Vse pritožbe bodo rešene skladno z določbami veljavne zakonodaje.

Pritožbe bodo upoštevane, če Q-BRICKS ni spoštoval dogovora skladno z vašim naročilom ali ločenim dogovor med vami in podjetjem Q-BRICKS (nismo dostavili naročenega izdelka ali je dostavljen izdelek poškodovan).

Q-BRICKS bo pristopil k reševanju pritožb in reklamacij na posodobljen način in skladno z dobrimi poslovnimi praksami. Vse ugotovljene napake bomo poskušali odpraviti v najkrajšem možnem času.

Q-BRICKS si pridržuje pravico zavrniti pritožbo ali reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če ni priložen račun;
 • če blago ni vrnjeno v originalni embalaži ali je prisotna škoda na blagu ali embalaži zaradi neprevidnega ravnanja ali ravnanja, ki ni skladno s pogodbo med kupcem in prodajalcem, temi pogoji ali dobrimi poslovnimi praksami;
 • če je kupec blago uporabljal za nedoločen čas do odstopa od pogodbe;
 • če je pritožba neupravičena in v drugih primerih, ko je zavrnitev skladna z načelom skrbnosti in poštenosti ali dobro poslovno prakso.

Pritožbe lahko pošljete na e-poštni naslov info@q-bricks.com ali na poštni naslov O-BRICKS, d. o. o., Opekarska cesta 16, SI-1360 Vrhnika, ali jih predložite osebno na sedežu prodajalca.

Prav tako odstop od pogodbe ni možen, če je kupec morda že začel uporabljati izdelek ali če je pri izdelkih posamezne komponente že odprl in sestavljal.

Možnost odstopa od pogodbe ne velja za izdelke/blago, ki je izdelano po navodilih kupca oz. potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam ali v primeru individualnih ponudb. Možnost odstopa od pogodbe prav tako ne velja za kupce, ki so subjekti gospodarskega prava ali druge pravne osebe, za katere ne velja Zakon o varstvu potrošnikov.

 

14.1 Odgovornost za stvarne napake

Kupec ima pravico, da napake na kupljenih izdelkih uveljavlja iz naslova stvarne napake ob spoštovanju veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti podjetje v roku  dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Podjetje ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Napaka na izdelku je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Podjetje ne odgovarja za morebitne stroške, ki bi kupcu/potrošniku neposredno ali posredno utegnili nastati zaradi stvarnih napak (kot so npr. stroški montaže, demontaže ipd.).

Kupec, ki pravilno obvesti ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati po lastni izbiri: 1. odpravo napake, 2. vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, 3. zamenjavo blaga ali 4. vračilo plačanega zneska.

 

15. Pridržek lastninske pravice

Blago ostane v lasti podjetja Q-BRICKS, dokler se plačilo ne izvede v celoti.

 

16. Omejitev odgovornosti in izjava o omejitvi odgovornosti

Q-BRICKS ni odgovoren za uporabo te spletne trgovine in za škodo, povzročeno zaradi uporabe spletnih vsebin v spletni trgovini.

Q-BRICKS se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti, da so informacije, objavljene na njegovem spletnem mestu, posodobljene in pravilne, vendar se lahko značilnosti izdelka, dobavni rok ali cena kljub skrbnosti spremenijo tako hitro, da Q-BRICKS ne uspe popraviti informacij na spletnem mestu. V takšnem primeru bo Q-BRICKS stranko obvestil o spremembah in ji omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani. Ponudnik ni  odgovoren za občasno nedelovanje strani ter nezmožnosti dostopa do informacij na teh spletnih straneh ter njihove uporabe. Ponudnik ne odgovarja za morebitne viruse, ki bi se k uporabnikom preselili s te spletne strani, zato uporabnikom priporoča da svojo programsko opremo ustrezno zavarujejo pred virusi pred morebitnim prenosom s te spletne strani.

Uporabniki uporabljajo vso objavljeno vsebino na lastno odgovornost. Ponudnik si pridržuje pravico, da uporabnike napoti na druge strani svetovnega spleta in ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

Ponudnik ali katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh ponudnika ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Q-BRICKS ima možnost odstopa od pogodbe le če so podani pogoji za bistveno zmoto v skladu z določili OZ. Kot bistvena zmota se šteje zmota v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Q-BRICKS v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Q-BRICKS ni odgovoren za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Podjetje pred objavo pregleda mnenja in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva, vsekakor pa ni odgovoren za informacije v mnenjih in ne sprejema nikakršne odgovornosti, ki bi izvirala iz informacij v mnenjih.

Q-BRICKS si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb pogojev poslovanja, ki jih bo objavil na svoji spletni strani z datumom začetka veljavnosti.

Kljub prizadevanjem, da bi čim bolj resnično prikazali barve svojega blaga, si pridržujemo pravico do odstopanj barv, prikazanih v tej spletni trgovini, od dejanskih barv blaga. Skladno s tem so vse slikovne predstavitve simbolične in kot take ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Spletna trgovina je last podjetja Q-BRICKS, ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebina, objavljena na spletnem mestu, je last podjetja Q-BRICKS in njegovih pogodbenih partnerjev in se lahko zato uporablja samo za nekomercialne namene, pri čemer mora obdržati vsa obvestila o avtorskih pravicah in je zato ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali kako drugače distribuirati brez dovoljenja podjetja Q-BRICKS.

Ne prevzemamo nobene odgovornosti za kakršne koli posledice, ki izhajajo iz uporabe informacij, objavljenih na tem spletnem mestu, ali za začasno nedelovanje spletne strani in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevnega spreminjanja vsebin, napak pri cenah in pisnega besedila. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Odgovornost kupca in podjetja Q-BRICKS za škodo se določi skladno s splošnimi določbami Obligacijskega zakonika. Odgovornost podjetja Q-BRICKS za manjšo škodo je popolnoma izključena.

Ob neizpolnjevanju pogodbe ali malomarnosti pri sklenitvi pogodbe, kršitvi zavarovalnih obveznosti, posledični škode, škodi, ki jo povzročijo nezakonita dejanja ali kateri koli drugi razlogi, Kupec ni upravičen zahtevati nadomestila za škodo.

 

17. Varstvo podatkov in zasebnost

Osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo uporabljeni za upravljanje naročil in shranjeni v našem računalniškem sistemu. Vse osebne podatke v zvezi s svojimi strankami obravnavamo v skladu s predpisi o varovanju osebnih podatkov. Tretje osebe imajo dostop do zgolj tistih osebnih podatkov, ki jih potrebujejo za opravljanje svojih nalog in sicer samo med obdelavo naročil (plačilo, dostava). Kopijo vseh svojih osebnih podatkov vključno z verzijo splošnih pogojev poslovanja, ki velja ali je veljala ob sklenitvi pogodbe z nami, lahko brezplačno zahtevate na e-poštnem naslovu info@q-bricks.com. Zaradi zasebnosti bomo odgovorili samo na e-poštni naslov stranke, ki je shranjen v našem računalniškem sistemu.

Vaši osebni podatki ter njihovo zbiranje, uporaba in varstvo so sestavni del splošnih pogojev našega podjetja, zato jih je mogoče v celoti razlagati samo v povezavi s temi pogoji. Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo skladno z veljavno zakonodajo in notranjimi akti podjetja. Spodbujamo vas, da preberete več o varstvu osebnih podatkov v našem Pravilniku o zasebnosti in Obvestilu o piškotkih.

Našo spletno trgovino lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, kot so ime, naslov in e-poštni naslov, vendar brez razkritja osebnih podatkov ne morete opraviti nakupa. Kljub temu se nekatere informacije pridobijo samodejno z uporabo piškotkov, ki so standardno orodje v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznavanje posameznega naslova IP, vrste brskalnika, ki ga uporablja obiskovalec spletnega mesta, in splošne dejavnosti obiskovalca na spletu. Če v računalniku izklopite piškotke, ne boste mogli opraviti nakupa v spletni trgovini.

Za vaše nakupovanje v spletni trgovini moramo zbrati nekaj osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih posredujete, ne posredujemo tretjim osebam, razen zaradi obdelave zahtevka (vključno s pridobitvijo ponudb od naših poslovnih partnerjev), potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Q-BRICKS izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov skladno z veljavno zakonodajo in svojimi notranjimi akti.

Z nakupom v spletni trgovini se izrecno strinjate, da se vaši osebni podatki, ki jih posredujete pri naročanju (ime, priimek, naslov, e-poštni naslov, telefonska številka), shranijo in uporabljajo izključno za izvedbo naročila, vaš e-poštni naslov pa se lahko uporablja tudi za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini.

Če ste nam poslali samo povpraševanje in označili polje, da želite ponudbo, vam bomo poslali ponudbo na vaš e-poštni naslov. Tudi v tem primeru bomo uporabili posredovane osebne podatke (ime, priimek, e-poštni naslov, telefonska številka in lokacija obrata so obvezni podatki, davčna številka pa neobvezen podatek) zaradi izpolnjevanja vaše zahteve, vaš e-poštni naslov pa lahko uporabimo za neposredno trženje enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini.

Spletna trgovina zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (SecureSocketsLayer). Podatki se kodirajo in se na strežnik ponudnika prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel osebne in transakcijske podatke, ki jih kupci pošiljajo v spletno trgovino.

Za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami poskrbi ter storitev posredovanja izvaja plačilna platforma Bankart. Avtorizacije kartic se opravljajo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov v bančnem sistemu.

 

17.1 Komunikacija

Q-BRICKS d.o.o. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

 

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Knapič d.o.o. d.o.o. izrecno spoštoval.

Mnenja/komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih.

Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice časovno neomejeno prenaša na podjetje Q-BRICKS d.o.o.

 

18. Veljavna zakonodaja in pravna pristojnost

Morebitne spore bosta kupec in prodajalec reševala sporazumno. Podjetje Q-BRICKS si po svojih najboljših močeh prizadeva za vzpostavitev učinkovitega sistema za obravnavanje pritožb in si bo prizadevalo za določitev osebe, na katero se lahko stranka ob morebitnem sporu obrne po telefonu ali elektronski pošti.

Prodajalec bo kupcu potrdil, da je prejel pritožbo, in ga obveščal o poteku postopka.

Sporazum o sprejetju teh splošnih pogojev je bil sklenjen v Ljubljani v Republiki Sloveniji. Če kljub drugim prizadevanjem sporazumna rešitev spora ni mogoča, se vsi spori, ki izhajajo iz sklepanja in izpolnjevanja pogodb v spletni trgovini ali iz uporabe storitev v spletni trgovini, rešujejo izključno skladno s slovensko zakonodajo pred slovenskimi sodišči. Vse pogodbene stranke, ne glede na njihovo dejansko geografsko lokacijo, državljanstvo ali pripadnost, se strinjajo, da jih v okviru te storitve zavezuje izključno zakonodaja Republike Slovenije. Za spore v zvezi s tem sporazumom ne veljajo določbe Konvencije ZN o pogodbah o mednarodni prodaji blaga.

 

ZA POTROŠNIKE:

Prodajalec se zaveda nesorazmerja med ekonomsko vrednostjo terjatve ob morebitnem potrošniškem sporu pred sodiščem in stroški, nastalimi pri reševanju samega spora, ter da je to običajno glavna ovira, ki potrošniku preprečuje reševanje spora na sodišču. Zato se bo prodajalec po svojih najboljših močeh trudil, da bo morebitne spore reševal sporazumno.

Q-BRICKS ne priznava nobenega posebnega ponudnika za zunaj sodno reševanje potrošniških sporov.

 

19. Neodvisnost določil

Neveljavnost ali neizvršljivost katere koli določbe teh splošnih pogojev ne vpliva na veljavnost ali izvršljivost katere koli druge določbe splošnih pogojev. Neveljavne in neizvršljive določbe se nadomestijo s pravno veljavno in izvršljivo klavzulo.

 

20. Pravice industrijske lastnine

Če sumite, da katero od naslednjih spletnih mest krši eno od vaših pravic industrijske lastnine: www.q-bricks.com, www.mattoncini.com, www.bausteinchen.com, www.bausteinchen.de, nas o tem obvestite po e-pošti: info@q-bricks.com. Poleg tega želimo vključiti vsa pravna pravila in obveznosti v podjetje Q-BRICKS za zagotavljanje pravne storitve. Če menite, da to ni zadostno zagotovljeno, nas o tem nemudoma obvestite po e-pošti: info@q-bricks.com.

Zadnja sprememba splošnih pogojev poslovanja: november 2021

Q-BRICKS, trgovina, d. o. o.

Matična številka: 8660611000

Davčna številka: SI11971789 (zavezanec za DDV)

Sedež: Opekarska cesta 16, 1360 Vrhnika.

Številka poslovnega bančnega računa: SI56 3400 0102 0541 244, Sparkasse, d. d.

SKD: G46.900 – Nespecializirana trgovina na debelo

Družba je vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Datum vpisa v sodni register: 15. junij 2020

Tel. št.: +386 31 249 097

E-poštni naslov: info@q-bricks.com